Casemanager / Verzuimmanager

GEZOCHT: Proactieve Casemanager / Verzuimmanager die de regie pakt op verzuim en gezondheid

Is handelen als een proactieve spin in het web bij verzuimbegeleiding jouw tweede natuur? Krijg je energie van het meenemen van medewerker en werkgever in praktische oplossingen voor een spoedige werkhervatting? En zie je curatie en preventie als twee zijden van dezelfde medaille? Dan ben jij de casemanager / verzuimmanager die Arbo Active zoekt!

Functie

Als casemanager / verzuimmanager vervul je de rol van toegewijde, centrale regiehouder bij verzuimbegeleiding en gezondheidsmanagement voor een vast aantal klanten van Arbo Active. Op proactieve wijze adviseer en ondersteun je medewerkers, leidinggevenden en HR bij het denken in mogelijkheden en praktische oplossingen op het gehele terrein van gezondheid, vitaliteit, verzuim, sociale wetgeving en subsidiemogelijkheden. Je bent verantwoordelijk voor een tijdige en effectieve inzet van andere professionals en (preventieve) interventies. Dit alles met als doel verzuimreductie, schadelastbeperking en gezondheidsbevordering. Dankzij jou is ieder verzuimdossier ‘UWV proof’ en wordt er via een integrale aanpak gestuurd op duurzame inzetbaarheid.

Organisatie

Als nieuwe collega bij Arbo Active maak je deel uit van een zelfsturend, enthousiast team dat handelt vanuit de visie: gezondheid is een waarde, verzuim is een keuze. Een organisatie kan dankzij gezonde medewerkers haar doelstellingen realiseren en gezondheid stelt het individu in staat om zich te ontplooien. Vanuit een geloof in veerkracht en zelfregie op gezondheid faciliteert het Arbo Active team werkgevers en individuele medewerkers bij het verkrijgen van inzicht en het realiseren van gedragsverandering. De ambitie is het creëren van een werkomgeving bij klanten met  gezonde, gelukkige mensen die duurzaam inzetbaar zijn. Hierbij wordt nauw samengewerkt met collega’s van andere onderdelen van Active Health Group.

Jouw profiel

Het Arbo Active team zoekt een enthousiaste collega die hem versterkt qua kennis, handelen en mentaliteit. De ideale nieuwe casemanager / verzuimmanager:

 • Is proactief, organisatiesensitief, resultaatgericht, flexibel en praktisch in denken en doen.
 • Combineert zijn/haar sterke persoonlijkheid met benaderbaarheid en tact.
 • Kan mondeling en schriftelijk op positieve wijze gedrag beïnvloeden, houdt onder druk het hoofd koel en heeft een oog voor commerciële kansen.
 • Beschikt over een afgeronde HBO opleiding met een HR, medisch, juridisch en/of gezondheid c.q. vitaliteit profiel aangevuld met relevante, afgeronde cursussen of post HBO opleiding.
 • Heeft kennis van actuele wet- en regelgeving sociale zekerheid – met name Wet Verbetering Poortwachter – en bij voorkeur enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie.
 • Is in bezit van een geldig rijbewijs (B).

Arbo Active biedt

Als nieuwe collega biedt Arbo Active jou:

 • Een leuke, uitdagende functie waar je al jouw kennis en kunde kwijt kunt om als vast contactpersoon bij klanten het verschil te maken.
 • Een belangrijke rol binnen een enthousiast, zelfsturend team waar jouw ideeën en inbreng worden gewaardeerd.
 • Een prettige, moderne werkomgeving bij een landelijk werkende en groeiende middelgrote organisatie waar je zelf de regie op jouw gezondheid en geluk kunt pakken.
 • Diverse studie- en cursusmogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en permanente deskundigheidsbevordering.
 • Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket.

Het betreft een fulltime functie in Rotterdam waar je per direct kunt beginnen.

Solliciteren

Je kunt jouw CV en motivatie mailen naar info@activehealth.nl t.a.v. Ilona Makatita.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Bel naar 010-2866585. De consultants van het Werving & Selectie team beantwoorden met plezier jouw vragen over deze vacature.