Leefstijlcoach (ZZP)

GEZOCHT: Energieke Leefstijlcoach die integrale gedragsverandering faciliteert (ZZP) – Landelijk

Kun jij mensen via hun intrinsieke motivatie activeren tot het doorbreken van gezondheid ondermijnende gedragspatronen? Zit een integrale aanpak van alle leefstijlgebieden in jouw denken en handelen opgesloten? Krijg je energie van het ontwikkelen en uitvoeren van resultaatgerichte coachingstrajecten binnen de bedrijfsgezondheidszorg? Dan ben jij de leefstijlcoach die Active Health Group zoekt!

Functie

Als Active Health Group leefstijlcoach ondersteun je medewerkers vanuit een positieve visie op het pakken van de regie op hun gezondheid en geluk. Dit doe je door het individu op inspirerende wijze te coachen op het gehele spectrum van zijn IQ, EQ, FQ en SQ en dat te verbinden met een integrale aanpak van de leefstijlgebieden: voeding, beweging, werktevredenheid, stressreductie, sociale relaties en zingeving. Hierbij ligt jouw focus op het realiseren van gedragsverandering via het ‘weten – willen – kunnen’. Je werkzaamheden lopen uiteen van 1:1 leefstijlcoaching van medewerkers van onze klanten inclusief het opstellen en monitoren van persoonlijke actieplannen tot het zelfstandig neerzetten van een vitaliteitstraject voor groepen met organisatiespecifieke doelstellingen.

Organisatie

Active Health Group is de landelijke specialist op het gebied van gezondheid, geluk en duurzame inzetbaarheid met ruim tweehonderd professionals. Onze professionals staan voor een integrale aanpak van curatie en preventie c.q. leefstijlzorg en handelen vanuit de visie: ‘gezondheid is een waarde, verzuim is een keuze’. Een organisatie kan dankzij gezonde medewerkers haar doelstellingen realiseren en gezondheid stelt het individu in staat om zich te ontplooien. Vanuit een geloof in veerkracht en zelfregie op gezondheid faciliteert Active Health Group werkgevers en hun individuele medewerkers bij het verkrijgen van inzicht en het realiseren van gedragsverandering. De ambitie is het creëren van een werkomgeving bij klanten met  gezonde, gelukkige mensen die duurzaam inzetbaar zijn.

Jouw profiel

Wij zoeken een energieke, ondernemende collega die ons versterkt qua kennis, handelen en mentaliteit. De ideale nieuwe leefstijlcoach:

 • Heeft een integrale blik op gezondheid, leefstijl en vitaliteit en beschikt over kennis van voeding, beweging, gezond werken en werktevredenheid, stressreductie en slapen, sociale relaties en zingeving.
 • Verstaat de kunst van luisteren-samenvatten-doorvragen, weet de intrinsieke motivatie bij anderen te activeren en hen daadwerkelijk anders te laten handelen.
 • Combineert empathie en het vermogen om een goede verstandhouding op te bouwen met heldere, ondersteunende feedback en positieve beïnvloeding van gemoedstoestanden.
 • Kan verschillende methoden en technieken inzetten zoals bijvoorbeeld motivational interviewing, NLP, RET, mindfullness en oplossingsgericht coachen.
 • Is proactief, organisatiebewust, resultaatgericht, flexibel inzetbaar en verpersoonlijkt ‘practice what you preach’.
 • Stelt zelfstandig een plan van aanpak op voor een coachingstraject inclusief doelstellingen en vitaliteitbeïnvloedende parameters.
 • Is in staat om geformuleerde doelstellingen te monitoren en te evalueren tijdens en na afloop van het coachingstraject.
 • Heeft een (post) HBO opleiding tot coach afgerond.
 • Beschikt over een (post) HBO opleiding op het gebied van vitaliteit en/of gezondheidsmanagement of heeft deze kennis op aantoonbare wijze opgedaan.
 • Heeft ervaring met individuele leefstijlcoaching en groepssessies en is in staat tot coaching op de werkplek.
 • Is in bezit van een geldig rijbewijs (B) en een auto.

Ons aanbod

Als nieuwe collega bieden wij jou:

 • Leuke, uitdagende projecten waar je met al jouw kennis en kunde een diversiteit aan mensen over de band van leefstijl in al haar facetten de regie op hun gezondheid en geluk laat pakken.
 • Een baan als zelfstandige op projectbasis bij een landelijk werkend, groeiend middelgroot bedrijf, dat via leefstijlzorg een substantiële bijdrage wil leveren aan de veerkracht en gezondheid van het individu en organisaties.
 • Samenwerking binnen een team van enthousiaste collega’s met uiteenlopende expertises, die jouw ideeën en inbreng waarderen.
 • Flexibiliteit qua werkgebied en uren.
 • Een goede samenwerkingsovereenkomst en deelname aan onder meer ons jaarlijks symposium gericht op deskundigheidsbevordering op het gebied van eigen regie op gezondheid, geluk en duurzame inzetbaarheid.

Solliciteren

Je kunt jouw CV en motivatie mailen naar info@activehealth.nl t.a.v. Ilona Makatita.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Bel naar 010 – 28 66 585. De consultants van het Werving & Selectie team beantwoorden met plezier jouw vragen over deze vacature.