Agenda: 07-11-2016

07 Nov 2016

Week van Respect

Voor Mekaar! is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties rondom de thema’s sociale veiligheid en onderwijs. KLIK HIER voor meer informatie.

De Week van Respect 2016 heeft als thema #jijmaakthetverschil en is van 7 t/m 13 november
Natuurlijk is respect iets waar je dag in dag uit mee bezig bent, maar tijdens deze week staat RESPECT vol in de schijnwerpers. In de Week van Respect willen we zoveel mogelijk kinderen, jongeren en hun begeleiders activeren zélf bij te dragen aan een samenleving waar ruimte is voor iedereen, ongeacht afkomst, sekse, huidskleur, seksuele geaardheid, of geloof.

Op scholen geven burgemeesters, wethouders, Bekende Nederlanders, topsporters en kamerleden geven een persoonlijke gastles om samen met jongeren te verkennen hoe inhoud te geven aan een respectvolle samenleving.

We bieden lesmateriaal voor scholen, tools voor sportlessen en ideeën voor activiteiten.
Het thema van dit jaar is #JijMaaktHetVerschil
Door met elkaar te spreken over wie voor jou het verschil heeft gemaakt (die ene docent, sportcoach, of buurvrouw) wordt duidelijk hoeveel impact je op anderen kunt maken. Deze verhalen zijn de inspiratie voor iedereen om zelf actief het verschil te gaan maken voor een betere samenleving, wat (nog steeds) zó hard nodig is!