Agenda: 16-10-2016

16 Oct 2016

Wereld Voedseldag

Ieder mens denkt er iedere dag over na: wat eten we vanavond? Voor ongeveer 800 miljoen mensen is de vraag nog fundamenteler, zelfs existentieel: ís er eten vanavond?

Er is werk aan de winkel, want ons huidige voedselsysteem is niet toekomstbestendig. We hebben creatieve, innovatieve en oplossingsgerichte denkers en doeners nodig om het voedselsysteem van morgen vorm te geven. Ieder heeft daarbij zijn eigen rol: de producent, de levensmiddelenindustrie, de supermarkt, de overheid, de consument. En we komen het verst door met elkaar op te trekken, elkaar te versterken. Dat brengen we samen op World Food Day. Het ministerie van Economische Zaken (EZ) is daarom de trotse mede-initiatiefnemer van dit nieuwe festival. Want met uitwisseling en ontwikkeling van ideeën kunnen we als overheid adequaat inspelen op wat in de samenleving aan initiatieven opbloeit.

De gemeente Rotterdam is de trotse gastheer van World Food Day in oktober 2016. De Rotterdamse regio is de favoriete vestigingsplaats en de logistieke draaischijf van de voedselsector in Nederland. Ze bevoorraadt vele Europese steden met verse groente en vers fruit, en is van plan dat nog lang te doen. Kennisinstellingen en foodbedrijven zijn daarom dagelijks bezig met het ontwikkelen van innovaties, die over de hele wereld worden toegepast. Bovendien is de Rotterdamse haven de op één na grootste exporthaven van groente en fruit ter wereld.

Ga naar de site.