Nieuws: 29 Nov 2016

" alt="">

Bedrijfsarts worden. Het betere werk!

Het beroep van bedrijfsarts heeft vele aantrekkelijke kanten zoals ook de ambassadeurs je graag vertellen. Je bent een geregistreerd sociaal-geneeskundig medisch specialist met interessant, uitdagend werk. Met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, met uitstekende kansen op werk voor iedereen die nu de stap zet. Daarbij wordt het beroep alleen maar interessanter. Naast verzuimbegeleiding wordt preventie steeds belangrijker.

1. Je maakt het verschil
Als bedrijfsarts maak je het verschil. Want werk is superbelangrijk. Een bron van energie en geluk, zelfs als iemand chronisch ziek is. Je beschermt en bewaakt de gezondheid van velen. Je bevordert de inzetbaarheid van mensen, tot aan hun pensioen. Je vertaalt individuele casuïstiek naar interventies op organisatieniveau. Met grote impact op mens en bedrijf.

2. Je bent vrij en ondernemend
Als bedrijfsarts heb je veel vrijheid om mensen echt te helpen. Jij bepaalt samen met de persoon die voor je zit wat er nodig is. Jij zit aan het stuur van je werk-privé balans. Je werkt in loondienst of vestigt je als zelfstandige. Door deze autonomie en regelmogelijkheden heb je grote invloed op je eigen werkplezier.

3. Je bent actief op vele fronten
Als bedrijfsarts heb je veel afwisseling. Alle ziekten en aandoeningen komen voorbij. Ook werk je op meerdere niveaus en in verschillende krachtenvelden. Je hebt persoonlijk contact met de werkvloer én met de directeur. Je hebt overleg met huisartsen en medisch specialisten. Daarnaast neem je zelf initiatief binnen medische, sociale, juridische en bedrijfseconomische spelregels. Hierdoor wordt het nooit saai.

4. Je blijft je ontwikkelen
Als bedrijfsarts blijf je je ontwikkelen. Ben je vooral sterk als expert of als adviseur? Ben je een sectorspecialist of meer een allrounder? Ben je praktisch ingesteld of meer een onderzoeker? Werk je graag voor grote bedrijven of pas je beter bij het midden- en kleinbedrijf? Ligt je voorkeur bij preventief of curatief? Gaandeweg ontdek je waar jouw kracht en interesses liggen en krijg je kansen om je verder te ontplooien.

5. Je hebt uitstekende kansen op een goed betaalde baan
Het beroep bedrijfsarts heeft vele inhoudelijk aantrekkelijke kanten en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Met de grote uitstroom van oudere bedrijfsartsen zijn de kansen op werk de komende jaren uitstekend. Daarnaast is een goed salaris natuurlijk ook altijd mooi meegenomen!

Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden binnen Active Health Group of neem contact op met een van onze consultants op telefoonnummer 088 – 28 66 055 (optie 4).

Bron: bedrijfsartsworden.nl