Leefstijlzorg / keuringen

Leefstijlzorg / keuringen

Aandacht voor een gezonde leefstijl onzin? Mensen met een gezonde leefstijl zijn productiever, gelukkiger, minder vaak ziek en herstellen sneller.

Enkele leefstijlcijfers:

  • Boven de 45+ stijgt het verzuim. Een 45-jarige Nederlander heeft gemiddeld nog 66% van zijn levensjaren in goed ervaren gezondheid te gaan d.w.z. zonder lichamelijke beperkingen, chronische ziektes en in goede geestelijke gezondheid (CBS, 2016).
  • Onder de 40 jaar heeft reeds 30% van de Nederlanders al een of meer chronische ziektes zoals diabetes, depressie, hartfalen (Volksgezondheidszorg.info, 2016).
  • 30% van kanker kan voorkomen worden door een gezonde leefstijl. Jaarlijks krijgen 40.000 medewerkers de diagnose kanker en ervaren klachten als vermoeidheid, minder concentratie en geheugenproblemen (KWF Kankerbestrijding, 2016; Kanker.nl, 2015).
  • 50% van de Nederlanders heeft overgewicht, 75% van de Nederlanders haalt de richtlijnen gezonde voeding niet en ruim 50% beweegt te weinig (Volksgezondheidszorg.info 2016 en CBS, 2017).

Gezonde leefstijl blijft lastig

Ieder mens wil in principe graag gezond leven. Alleen ontbreekt het vaak aan kennis, inzicht en het vermogen om gezond leefstijlgedrag structureel vol te houden. Werkgevers worstelen bovendien met de vraag: hoe kan ik mijn medewerkers bewegen tot gezond gedrag zonder belerend te zijn en met respect voor iemands privékeuzes?

Kiezen voor gezond gedrag

Als Active Health Group helpen wij werkgevers, hun medewerkers en particulieren bij het vergemakkelijken van de keuze voor een gezonde leefstijl. Dit doen wij door inzicht te geven in gezondheid en vitaliteit, het activeren van iemands intrinsieke motivatie en het aanbieden van laagdrempelige instrumenten en adviezen om de gewenste gedragsverandering te realiseren.

Diensten leefstijlzorg en medische keuringen

Voorbeelden van hoe wij u kunnen faciliteren bij een gezonde leefstijl en medische keuringen:

Vrijblijvend advies

Wilt u meer informatie of vrijblijvend advies? Bel ons op 088 – 286 60 55 of vul het contactformulier in.