Nieuws: 20 Jun 2017

" alt="">

De onbekende wereld van een bedrijfsarts

De onbekende wereld van de bedrijfsarts kan wel eens een wereld zijn die u aanspreekt. Waarom het zo’n boeiend vak is? Enkele redenen die Active Health bedrijfsartsen geven:

Afwisseling

Overspannenheid, botbreuk, herseninfarct, gemetastaseerd carcinoom, echtscheiding, meniscusletsel… Dit zou zo maar  de volgorde van een dagelijks spreekuur kunnen zijn. Er ligt  voldoende uitdaging en afwisseling in het werk van een bedrijfsarts, zowel op het medisch vlak als op het sociaal maatschappelijk aspect.

Objectief advies in wereld van belangen

Als bedrijfsarts speelt u een belangrijke rol in een wereld van soms tegengestelde belangen.  Ieder advies dat u geeft heeft consequenties voor werknemer en werkgever.  Is iemand inderdaad medisch gezien niet in staat om te werken of is er sprake van een inzetbaarheidsproblemen vanwege een privé-situatie… Hoe adviseert u juist in iedere situatie? En hoe brengt u een advies wat men liever niet wil horen dusdanig dat men er begrip voor kan opbrengen?

Voldoening als het lukt om mensen te motiveren

Sommige mensen hebben een zetje nodig. Ze zitten vastgeroest in oude belemmerende patronen en zien enkel wat hun beperkingen zijn. Hoe krijgt je zo’n cliënt weer in beweging en gemotiveerd? Als bedrijfsarts helpt u ze inzicht te geven en geeft ze adviezen om het patroon te doorbreken. Als dat lukt, dan is de voldoening groot!

Oordeel zelf en loop een dagje mee!

Wilt u ervaren hoe het is om in de bedrijfsgezondheidszorg te werken?
Neem dan contact op met een van onze consultants via 088-28 66 011 of stuur een e-mail naar info@activehealth.nl. Dan regelen zij voor u een meeloopdag!