Nieuws: 30 May 2017

De toekomst van de arts: Tech-specialist of Lifestyle coach?

Op dinsdag 20 juni organiseert BNR Nieuwsradio in samenwerking met VvAA het BNR Zorgdebat ‘De toekomst van de arts: tech-specialist of lifestyle coach?’

Als robots opereren en computers diagnosticeren, wat is dan het werkterrein van de arts? Welke dokter heeft de toekomst? Robots moeten worden aangestuurd tijdens de operatie en computers moeten worden geprogrammeerd om de juiste diagnose te stellen.

De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving ziet de arts van morgen niet als genezer of behandelaar, maar als sturende gids, die de patiënt meer alternatieven biedt dan de medische oplossing. Welke eisen stellen we eigenlijk aan de huidige én nieuwe generatie medici?

Gaat het om motiverende, coachende vaardigheden om patiënten op het gezonde pad te houden? Of om bèta competenties om robots aan te sturen? En wat wordt de rol van de patiënt in de participatiemaatschappij 2.0?

Tijdens het BNR Zorgdebat op 20 juni a.s. gaat Harmke Pijpers in gesprek met zorgverleners, politici, zorgverzekeraars, ondernemers en ‘burgers’. Meld je nu aan!

Bron: www.bnr.nl