Nieuws: 11 Sep 2017

" alt="">

Uitgelicht: de arbeidshygiënist

Wist u dat een arbeidshygiënist zich als kerndeskundige bezighoudt met belastende factoren in werk en werkomgeving? Te denken valt aan chemisch, fysisch, biologisch, et cetera. Hij probeert deze factoren op te sporen, te evalueren en te beheersen. Maar wat betekent dit in de praktijk? 

Een arbeidshygiënist doet bijvoorbeeld onderzoek naar gevaarlijke stoffen met passend meetapparatuur. Zo kan bijvoorbeeld de blootstelling geschat worden of kan hulp worden geboden bij het opzetten van een registratiesysteem gevaarlijke stoffen. Ook kan er onderzoek naar de blootstelling aan geluid worden gedaan of biologische agentia, zoals bacteriën, schimmels, gisten en virussen. Of als uw medewerkers aanhoudend klagen over hoofdpijn en warmte, kan er onderzoek worden verricht naar de klimaatomstandigheden. Maar ook onderzoek naar trillingen, straling en werk gerelateerde allergieën behoren tot het werkgebied van de arbeidshygiënist.

Meer informatie

Wilt u weten wat de arbeidshygiënist voor u kan betekenen? Bel ons op 088 – 28 66 055 of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag!