Nieuws: 25 Nov 2016

" alt="">

Werknemerstevredenheid stijgt wanneer werkgever gezonde lunch verzorgt

Driekwart van de Nederlandse werknemers neemt zelf lunch mee naar het werk. Dit terwijl een bijna even groot aantal het liefst ziet dat de werkgever een gezonde maaltijd op het werk verzorgt. Dat blijkt uit een onderzoek van Albert Heijn naar het lunchgedrag onder ruim 1.000 werkende Nederlanders.

Een door de werkgever verzorgde lunch brengt collega’s samen aan tafel. En dat heeft weer – zo blijkt uit het onderzoek – direct effect op de werksfeer en productiviteit. De meeste werknemers (78%) nemen hun eigen lunch mee naar hun werk. De rest haalt de middaghap in een bedrijfskantine of -restaurant, zorgt samen met collega’s dat er lunch op tafel komt of laat het door bijvoorbeeld een supermarkt bezorgen.

Populair is nog altijd de boterham met hartig beleg, maar liefst 80% van ons eet dit tijdens de lunch. Maar ook fruit, zoete boterhammen, soep en salades worden regelmatig gegeten in de middagpauze. Niet alleen een gezonde lunch kan bijdragen aan de werkprestaties, ook door samen te eten worden we productiever, vindt 54% van de respondenten. Daarnaast bevordert een lunch in gezelschap van collega’s de werksfeer en onderlinge verbondenheid volgens 70%. Toch eet slechts 48% van ons daadwerkelijk samen op het werk.

Bron: HR Praktijk