22 juli 2024

Daling ziekteverzuim in 2023 sterkst in horeca

In 2023 is het ziekteverzuim van werknemers afgenomen, na acht jaar waarin het steeds toenam. Het ziekteverzuim daalde van 5,6 procent in 2022 naar 5,3 procent. Dit houdt in dat 53 van de duizend te werken dagen werden verzuimd door ziekte. De daling was het sterkst in de horeca, waar het ziekteverzuim daalde van 4,7 procent naar 3,9 procent. Dat meldt het CBS op basis van nieuw onderzoek naar het ziekteverzuim per bedrijfstak.

De meest genoemde klachten bij ziekteverzuim zijn griep, verkoudheid of een andere virusinfectie. Bij werkgerelateerd verzuim worden ook psychische klachten, overspannenheid of burn-out in verhouding vaak genoemd. Op enige afstand volgen rugklachten en klachten aan de nek, schouders, armen, polsen of handen.

Lees het volledige artikel op de site van cbs.

Bron: Nieuwsredactie: ‘Daling ziekteverzuim in 2023 sterkst in horeca’, cbs.nl,  19 juli 2024.

Vrijblijvend advies

Wilt u vrijblijvend advies of meer informatie?

Contactformulier