Eigen regie op werkgeluk

Eigen regie op werkgeluk

Werkgeluk betreft zowel de gelukservaring van de individuele medewerker als een organisatiecultuur die plezier op het werk stimuleert. Het is positief te beïnvloeden door het structureel aandacht te geven, het bewustzijn erover te vergroten en als organisatie bewust keuzes te maken die bijdragen aan het werkgeluk. Dat betekent aanmoedigen dat medewerkers zelf verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen voor hun eigen werkgeluk. En structureel aandacht geven aan punten die belangrijk zijn bij het ervaren van geluk, zoals betrokkenheid, zingeving, autonomie en werksfeer.

Je eigen werkgeluk vergroten

Voor werkgeluk is enerzijds de inzet van de individuele medewerkers belangrijk. En anderzijds de inzet van het hoger management en leidinggevenden om een cultuur te creëren waarin de voorwaarden voor werkgeluk worden geschapen en er ruimte is voor medewerkers om hun eigen verantwoordelijkheid op te pakken. Als de basisvoorwaarden aanwezig zijn en het gesprek hierover gevoerd kan worden, kan werkgeluk een realiteit worden. Hiërarchische verhoudingen binnen één workshop kunnen minder veilig voelen, vandaar dat wij twee varianten aanbieden:

Inhoud

Tijdens deze praktische workshop Eigen regie op werkgeluk krijgen medewerkers handreikingen, theorie en oefeningen om te ontdekken hoe je zelf je eigen werkgeluk kunt vergroten. Uitgangspunt: je neemt altijd jezelf mee, dus weet wat werkgeluk voor jou betekent en wat jij daarvoor nodig hebt. Daartoe wordt gekeken naar eigen talenten, drijfveren en waarden waarna de vertaling naar gelukkig werken binnen een organisatie kan worden gemaakt. Door theoretische en persoonlijke inzichten te combineren met doen en ervaren, wordt het concept werkgeluk concreet, tastbaar, begeerlijk en bereikbaar. Afhankelijk van de beschikbare tijd maakt een persoonlijke actieplan onderdeel uit van de workshop.

Resultaat

Na afloop van de workshop hebben de deelnemers:

  • Kennis van en een concreet beeld bij de begrip werkgeluk.
  • Inzicht in wat werkgeluk voor hen persoonlijk betekent.
  • Ervaren hoe ze kleine geluksmomentjes voor zichzelf en anderen kunnen creëren.
  • Praktische tips & tricks om hun eigen werkgeluk te vergroten en te bestendigen.
  • Ideeën over hoe werkgeluk concreet na te streven in werk.
  • Een actieplan om hier daadwerkelijk mee aan de slag te gaan (optioneel).

Voor deelnemers die de vaardigheid om je eigen werkgeluk te vergroten willen doorontwikkelen, is er de verdiepingsworkshop Eigen regie op werkgeluk. 

Voor wie

Medewerkers uit alle geledingen van de organisatie.

Praktische informatie

  • Dlnrs:         12 personen.
  • Datum:       in overleg.
  • Duur:          4 uur.
  • Locatie:      in overleg.

Bedrijfsevent

Bent u op zoek naar een inspirerend bedrijfsevent? Al onze workshops/trainingen zijn te volgen in combinatie met experience events, zoals een padelclinic onder begeleiding van een ervaren trainer.  

Vrijblijvend advies

Wilt u vrijblijvend advies of meer informatie?

Contactformulier