ORGANISATIECULTUUR & BELEID

(INTEGRAAL) GEZONDHEIDSMANAGEMENT: EFFECTIEF STUREN OP DUURZAME INZETBAARHEID

Bij sturen op duurzame inzetbaarheid en (integraal) gezondheidsmanagement gaat het om de combinatie van gezond gedrag van het individu binnen een gezonde organisatiecultuur met inzetbaarheid bevorderend leiderschap. Het effectiefst qua resultaat en financiële middelen is een integrale, multidisciplinaire aanpak die aansluit bij de fase waarin uw organisatie en uw medewerkers zich bevinden. Door een goede analyse vooraf, worden de strategie en middelen ingezet die aansluiten bij mens en organisatie en kostenbesparende keuzes gemaakt.

Organisatiebeleid, cultuur en leiderschap

De keuze voor duurzame of beperkte inzetbaarheid wordt bepaald door een combinatie van individuele en organisatieculturele factoren; beiden zijn beïnvloedbaar. Sinds jaar en dag faciliteren wij organisaties die een gezonde organisatiecontext willen realiseren met:

Active Healthy Totaal Concept

Voor organisaties die gezondheid op renderende wijze in alle bedrijfsprocessen willen implementeren, bieden wij het Active Healthy Totaal Concept (AHTC). Dit omvat een keuzepalet aan losse of integraal in te zetten modules om resultaatgericht op individueel én organisatieniveau preventief te sturen op duurzame inzetbaarheid. Voorbeelden van modules zijn:

Vrijblijvend advies

Wilt u meer informatie of vrijblijvend advies? Bel ons op 088 – 286 60 55 of vul het contactformulier in. Wij denken graag met u mee.