Vitaliteit- en inzetbaarheidsgespreksvoering

Vitaliteit- en inzetbaarheidsgespreksvoering

Veel mensen vinden het lastig om met hun medewerkers of collega’s het gesprek aan te gaan over diens vitaliteit, leefstijl en (duurzame) inzetbaarheid omdat het iemands privésfeer raakt. Leer in deze interactieve training om deze onderwerpen op een effectieve wijze bespreekbaar te maken.

Inhoud

Het unieke van deze training is de koppeling tussen de vaardigheid van gespreksvoering aan de inhoud van wat je wilt, mag en kunt zeggen over iemands vitaliteit en leefstijl in het licht van diens duurzame inzetbaarheid. Deelnemers verbeteren hun gespreksvaardigheden door rollenspellen met een trainingsacteur in situaties die passen bij de behoeften van uw organisatie. Afhankelijk van het niveau van de deelnemers worden verschillende technieken ingezet. Door ‘learning by doing’ krijgt men inzicht in het eigen communicatieve gedrag en het effect hiervan op de ander.

Resultaat

Na afloop van deze training hebben de deelnemers:

  • inzicht in de onderliggende principes en technieken van effectieve vitaliteit- en inzetbaarheidsgespreksvoering;
  • inzicht in hun voorkeursstijl, sterke punten en valkuilen;
  • ervaring met wat ze in een vitaliteits- c.q. leefstijlgesprek willen, mogen en kunnen zeggen op een open, opbouwende en respectvolle manier.

Voor wie

Deelnemers zijn managers, directieleden, leidinggevenden, HR-functionarissen, arboprofessionals en OR-leden.

Praktische informatie

  • Dlnrs:         10 – 20 personen.
  • Datum:       in overleg.
  • Duur:          dagdeel.
  • Locatie:      in overleg.

Bedrijfsevent

Bent u op zoek naar een inspirerend bedrijfsevent? Al onze workshops/trainingen zijn te volgen in combinatie met experience events, zoals een padelclinic onder begeleiding van een ervaren trainer.  

Vrijblijvend advies

Wilt u vrijblijvend advies of meer informatie?

Contactformulier