Sturen op inzetbaarheid met business intelligence

Sturen op inzetbaarheid met business intelligence

Duurzame inzetbaarheid en verzuim zijn allebei het resultaat van een uniek samenspel tussen individuele factoren en organisatiefactoren. Waarbij beperkte(re) inzetbaarheid vaak wordt veroorzaakt door andere oorzaken dan (alleen) medische. Een effectieve aanpak om inzetbaarheid te verhogen en te verduurzamen vereist de inzet van de juiste risicogerichte interventie op het juiste moment door de juiste persoon of beslisorgaan. Hiervoor is inzicht nodig in de specifieke combinatie grondoorzaken van zowel duurzame inzetbaarheid als verzuim en daaraan verbonden risico’s binnen uw organisatie.

Inhoud

In deze interactieve workshop leert u hoe u in uw organisatie kunt sturen op inzetbaarheid met behulp van business intelligence. Dit gebeurt op praktische wijze aan de hand van een voorbeeldmeting op organisatieniveau, de Organisatiediagnosescan, en op individueel niveau, de Inzetbaarheidsscan. Gevolgd door een onderbouwde vertaling van de uitkomsten naar keuzes voor effectief beleid en interventies op organisatie en individueel niveau. Tijdens deze sessie is er ruimte voor zelf ingebrachte casuïstiek.

Resultaat

Na afloop van de masterclass hebben de deelnemers:

  • Inzicht in de betekenis van de duale verantwoordelijkheid voor inzetbaarheid voor de eigen organisatie.
  • Inzicht in hoe via de Organisatiediagnosescan en Inzetbaarheidsscan (meetbare) kennis wordt verzameld over risico’s en beste practices in de organisatie.
  • Inzicht in de praktische vertaling van de scanuitkomsten naar beleid en gerichte interventies.
  • Antwoord op vragen rondom uw eigen casuïstiek.
  • Tips en adviezen.

Voor wie

Deelnemers zijn managers, directieleden, leidinggevenden, HR-functionarissen, arboprofessionals en OR-leden.

Praktische informatie

  • Dlnrs:         15 personen.
  • Datum:       in overleg.
  • Duur:          dagdeel.
  • Locatie:      in overleg.

Bedrijfsevent

Bent u op zoek naar een inspirerend bedrijfsevent? Al onze workshops/trainingen zijn te volgen in combinatie met experience events, zoals een padelclinic onder begeleiding van een ervaren trainer.  

Vrijblijvend advies

Wilt u vrijblijvend advies of meer informatie?

Contactformulier