Re-integratie en outplacement

RE-INTEGRATIE EN OUTPLACEMENT

Organisaties en mensen zijn constant in ontwikkeling. Functies en werkwijzen veranderen veelvuldig en reorganisaties vinden plaats. Daardoor kan een situatie ontstaan waarin organisatiebehoeften en persoonlijke behoeften niet meer in overeenstemming zijn. Medewerkers zijn zich niet altijd bewust van verandering, voelen geen ruimte om zich nieuwe werkwijzen eigen te maken of ze worden aangesproken op competenties die zij van nature minder bezitten. De medewerker is hierdoor niet langer ‘afgestemd’ op de functie, wat kan leiden tot disfunctioneren of uiteindelijk verzuim.

Re-integratiecoaching

Re-integratiecoaching heeft als doel om de verzuimende medewerker opnieuw af te stemmen op zijn werk. In eerste instantie richten medewerker en werkgever zich op terugkeer naar eigen functie. Lukt dat niet, dan kijken beiden naar een andere functie in de organisatie. Zijn er geen mogelijkheden? Dan is de werkgever verplicht om te kijken naar passend werk buiten de organisatie. Denk hierbij niet alleen aan het op zoek gaan naar een nieuwe functie die rekening houdt met de beperking(en) maar ook aan focus op een nieuw loopbaanperspectief. Soms is het starten van een eigen bedrijf door de medewerker dan een betere oplossing dan een baan in loondienst bij een andere werkgever.

Outplacementcoaching

Een outplacementtraject is in de regel bedoeld voor een gezonde medewerker die naar een nieuwe baan bij een andere werkgever wordt begeleid. Outplacement betekent dat een medewerker en werkgever zijn overeengekomen (vrijwillig dan wel verplicht) dat de medewerker afscheid gaat nemen van werk binnen de huidige organisatie. Bijvoorbeeld vanwege een reorganisatie waarbij zijn/haar baan wordt geschrapt, een reorganisatie waarbij er een mismatch ontstaat tussen een nieuwe functie (of werkwijze) en de competenties van de medewerker, een arbeidsconflict, onvoldoende functioneren of de medewerker is vastgelopen in zijn/haar carrière. Outplacement is niet wettelijk verplicht in tegenstelling tot re-integratie 2e spoor; het maakt vaak wel deel uit van het sociaal plan bij een reorganisatie.

Waar wij u mee kunnen helpen

Zit u met een specifiek re-integratie of outplacementvraagstuk? Wij hebben jarenlange ervaring met:

Vrijblijvend advies

Wilt u meer informatie of vrijblijvend advies? Bel ons op 088 – 286 60 55 of vul het contactformulier in. Wij denken graag met u mee.