1 mei 2024

Mentale gezondheid op de werkvloer: aandacht voor gezonde werkomgeving groeit

Met de toename van het aantal burn-outs groeit de erkenning van het belang van een gezonde werkomgeving. Via de RI&E heeft de or hier rechtsreeks invloed op en kan zo helpen het verzuim laag te houden of te verminderen.

Organisaties vinden het belangrijk om te investeren in mentale gezondheidsprogramma’s op de werkvloer. Dit blijkt uit onderzoek door The Mental Move, een startup gespecialiseerd in mentale gezondheid op de werkvloer.

Een belangrijke conclusie van het onderzoek is dat een ondersteunende organisatiecultuur essentieel is voor het succes van initiatieven voor mentale gezondheid, zoals consulten met psychologen, zelfhulpmodules en trainingen. Het onderzoek toont aan dat het verminderen van stigma rondom mentale gezondheid op de werkvloer en het verhogen van sociale steun uiteindelijk de belangrijkste succesfactoren zijn. Hierbij geldt: hoe groter de omvang van de interventie, hoe groter de besparing op de kosten van verzuim.

Lees het volledige artikel op de site van ornet.nl.

Bron: Nieuwsredactie: ‘Mentale gezondheid op de werkvloer: aandacht voor gezonde werkomgeving groeit’, ornet.nl, 26 april 2024.

Vrijblijvend advies

Wilt u vrijblijvend advies of meer informatie?

Contactformulier