2 januari 2019

2e Spoor Traject: van hobby naar succesvol bedrijf.

Soms is het als zieke medewerker niet meer mogelijk om terug te keren naar de huidige functie. Een overstap naar ander passend werk, re-integratie 2e spoor, is dan dé oplossing voor hernieuwd werkgeluk. Wat als je als verkoopmedewerker na meer dan 30 jaar je leuke functie niet meer kunt uitoefenen? Dit overkwam een enthousiaste verkoopster binnen een kledingketen. Altijd ging zij met veel plezier naar haar werk, maar tot haar grote verdriet veranderde dit abrupt. Door een ongeval was het voor haar niet meer mogelijk om hele dagen te staan en zware fysieke werkzaamheden te verrichten. 

Zoeken naar mogelijkheden

Na haar herstel wilde ze dolgraag weer iets gaan doen ik haar leven. Maar wat kon zij dan nog wel? Gesprekken met een coach volgden. Er werd een beroepskeuzetest ingezet en haar hobby, het maken van Engelse taarten, kwam vaak ter sprake. Was het misschien mogelijk om van haar hobby haar werk te maken?

Eigen bedrijf beginnen

Er werd een bedrijfsplan vormgegeven en de arbeidsdeskundige gaf groen licht voor het oprichten van haar eigen bedrijf. Inmiddels krijgen haar authentieke taarten een steeds bredere bekendheid en breidt haar assortiment uit. Haar fysieke belastbaarheid nam in de loop van tijd toe en er zijn zelfs verbouwingswerkzaamheden aan te pas gekomen om haar bedrijf uit te breiden. Ondanks alles was het vinden en creëren van een nieuwe leuke baan dus mogelijk!

Meer informatie?

Wilt u vrijblijvend meer informatie over onze re-integratie dienstverlening 1e spoor, 2e spoor of 3e spoor? Neem contact met ons op via 088 – 28 66 039 of vul het contactformulier in.

Vrijblijvend advies

Wilt u vrijblijvend advies of meer informatie?

Contactformulier