16 april 2020

Persbericht: Coronatest – Active Health Group en Maasstad Ziekenhuis bundelen krachten

Snelle interventie met deskundige coronatest  

Rotterdam, 15 april 2020 Voor het testen op het coronavirus is Active Health Group een unieke samenwerking aangegaan met het Maasstad Ziekenhuis. Op indicatie van de bedrijfsarts kan Active Health Group een deskundige test afnemen bij werknemers in de zorg. Het resultaat wordt onderzocht in het laboratorium van het Maasstad Ziekenhuis, waardoor een gekwalificeerde onderbouwing gewaarborgd is. Active Health Group sluit aan bij het testbeleid van het RIVM. Dat betekent dat wanneer het testbeleid in Nederland eventueel wordt uitgebreid, wij de uitbreiding zullen navolgen. Maandag 20 april a.s. gaat de eerste testrun voor zorgmedewerkers van start in Rotterdam.

Het Maasstad Ziekenhuis voert al sinds het begin van de coronacrisis tests uit bij zorgmedewerkers van verpleeghuizen en andere zorginstellingen. Hierdoor is inmiddels veel ervaring opgebouwd met de specifieke problematiek van COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Door samen te werken met arbodienstverlener Active Health Group komt de test beschikbaar voor meer zorgmedewerkers. Zo kan snel worden vastgesteld of iemand met klachten aan de bovenste luchtwegen mogelijk besmet is met het coronavirus.

Uitslag binnen 24 uur
Conform de richtlijnen van het RIVM concentreert het testbeleid zich op patiënten uit risicogroepen en vitale beroepen die met kwetsbare mensen in aanraking komen. De test vindt plaats onder toezicht van de bedrijfsarts en wordt uitgevoerd door een uitstrijkje van de keel en nasopharynx te maken. De testresultaten gaan voor nader onderzoek naar het laboratorium van het Maasstad Ziekenhuis. Binnen 24 uur worden de uitslag en een bijbehorend advies verwacht.

Gedeelde kracht
Genoemde samenwerking koppelt de medisch-wetenschappelijke expertise van het Maasstad Ziekenhuis aan de gezondheidskennis en infrastructuur van Active Health Group, dat ernaar streeft om werkend Nederland op gang te houden. Zo wordt het mogelijk om via een eenvoudige aanmeldprocedure bevoegde tests te laten uitvoeren. Door deze interventie kan de gezondheid van de medewerker worden beschermd en wordt besmetting van grote groepen medewerkers voorkomen.

Het Maasstad Ziekenhuis is onderdeel van de ‘Coöperatie Zorg op Zuid’. Het Maasstad Ziekenhuis is eveneens onderdeel van de Santeon groep, een landelijke samenwerking van zeven topklinische ziekenhuizen die het doel hebben de zorg steeds beter te maken.

Active Health Group is een gecertificeerde arbodienstverlener (ISO 9001, ISO 27001, B Corp, ISO 14001) die een praktische, integrale aanpak hanteert om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen. Met 200 professionals werkt Active Health Group landelijk voor circa 2.000 opdrachtgevers en hun 300.000 medewerkers. Uitgangspunt van de dienstverlening is de overtuiging dat gezondheid een waarde is. Onze effectieve, integrale aanpak is gericht op zelfsturing, veerkracht en gedragsverandering van het individu binnen de specifieke context en cultuur van de organisatie.

Vrijblijvend advies

Wilt u vrijblijvend advies of meer informatie?

Contactformulier