Medisch adviseur

Medisch adviseur

[:nl]

GEZOCHT: Analytische Medisch adviseur met passie voor coachen en adviseren – Landelijk

Wilt u als bedrijfsarts uw medische expertise en mensenkennis inzetten om casemanagers, collega-artsen en andere deskundigen te adviseren en te coachten omtrent individuele dossiers? Zit aandacht voor preventie en leefstijl in uw DNA? En kunt op heldere wijze stelling nemen in het onderscheid tussen ziekte/gebrek versus niet ziekte, waarna u medewerker en werkgever op zorgvuldige en overtuigende wijze over effectieve vervolgstappen adviseert? Dan ben u de Medisch adviseur die Arbo Active zoekt!

Functie

Als bedrijfsarts in de rol van Medisch adviseur heeft een belangrijke adviserende en coachende functie. U bent medisch eindverantwoordelijk voor taakdelegatie door onze casemanagers. Gevraagd en ongevraagd adviseert u hen en artsen omtrent de voortgang van individuele dossiers, voert dossierchecks uit, coacht en onderricht ze vanuit uw medisch expertiserol op hun professionele ontwikkeling.

Als medisch adviseur bent u bovendien voorzitter van een of meerdere kernbehandelteams. In deze teams wordt op multidisciplinaire, integrale wijze samengewerkt met andere kerndeskundigen en specialisten op het gebied van verzuim, behandeling, preventie, leefstijl en duurzame inzetbaarheid. Een behandelteam acteert zowel op individueel niveau als op organisatie-/klantniveau. Op basis van datamining en maatschappelijke trends deduceert u afdelings- of organisatie brede trends en oplossingsrichtingen, waarover u de klant strategisch adviseert. Dankzij u wordt er via een integrale aanpak niet alleen gestuurd op minder verzuim en schadelastbeperking, maar juist ook op goede arbeidsomstandigheden en duurzame inzetbaarheid.

Organisatie

Als nieuwe collega bij Arbo Active maakt u deel uit van een team professionals dat handelt vanuit de missie: ieder mens heeft recht op gezondheid, geluk en duurzame arbeidsparticipatie. En ieder mens heeft de veerkracht in zich om gezond en gelukkig te zijn of te worden, zelfs wanneer er sprake is van ziekte. De praktijk wijst uit dat veel mensen onvoldoende in staat zijn om de regie te pakken op hun gezondheid, geluk en duurzame inzetbaarheid. Daarom faciliteren wij ieder individu bij het verkrijgen van inzicht, het vinden van intrinsieke motivatie en het realiseren van gedragsverandering. Met als ambitie het creëren van een werkomgeving bij klanten met  gezonde, gelukkige mensen die duurzaam inzetbaar zijn. Hierbij wordt nauw samengewerkt met collega’s van andere onderdelen van  Active Health Group.

Uw profiel

Het Arbo Active team zoekt een initiatiefrijke, deskundige en betrokken collega die hem versterkt qua kennis, handelen en mentaliteit. De ideale nieuwe medisch adviseur:

 • Is een analytische, oplossingsgerichte teamplayer die zorgvuldigheid combineert met flexibiliteit en praktisch denken en doen.
 • Draagt op een effectieve manier zijn kennis en kunde over aan casemanagers en artsen en creëert een veilige leeromgeving waar het werken in taakdelegatie floreert.
 • Combineert zijn ruime ervaring en deskundigheid als geregistreerd bedrijfsarts met mensenkennis, toegankelijkheid en tact.
 • Is in staat om op basis van data onderzoek en trends de accountmanager en klanten te adviseren over effectieve interventies op organisatie- en afdelingsniveau.
 • Kan mondeling en schriftelijk op positieve wijze gedrag beïnvloeden van zowel medewerker als werkgever en stuurt binnen organisaties op delicate wijze op een integrale aanpak van verzuim en preventie.
 • Is in bezit van een geldig rijbewijs (B).

Arbo Active biedt

Als nieuwe collega biedt Arbo Active u:

 • Een waardevolle functie waar u al uw medische expertise, ervaring, advieskwaliteiten en coachingsvaardigheden kwijt kunt om bij een vast aantal klanten integraal het verschil te maken op het gebied van curatie en preventie.
 • Een prettige intercollegiale samenwerking binnen een leergierig multidisciplinair behandelteam met waardering voor ieders kennis en kunde, ruimte voor nieuwe ideeën en humor.
 • Deskundigheidsbevorderende bijeenkomsten met collega bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en medisch adviseurs, zowel op landelijk als regionaal niveau.
 • Een inspirerende werkomgeving bij een landelijk werkende en groeiende middelgrote organisatie waar u zelf de regie op uw gezondheid en geluk kunt pakken.
 • Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket inclusief jaarlijks opleidingsbudget.

Wij zijn flexibel in het aantal uren en de startdatum van het dienstverband. Het regionaal werkgebied stemmen wij af op uw woonplaats.

Solliciteren

U kunt uw CV en motivatie mailen naar werken@activehealthgroup.nl .

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Bel naar 010 – 28 66 585. Ons Werving & Selectie team beantwoordt met plezier uw vragen over deze vacature.[:]

Vrijblijvend advies

Wilt u vrijblijvend advies of meer informatie?

Contactformulier