Nieuws: 01 feb 2019

Gedragsanalyse geeft inzicht bij 2e spoor

Een 2e spoor re-integratie coaching traject is altijd maatwerk. Zo ook voor een verpleegkundige die zich acuut genoodzaakt zag zich ziek te melden. Er deed zich in diens privésituatie een aangrijpende gebeurtenis voor terwijl deze persoon reeds jarenlang op de grenzen van zijn kunnen werkte. Zijn functie op de werkvloer vroeg van hem meer schakelen en flexibiliteit in het omgaan met ad hoc vragen dan bij diens profiel paste.

Het vertrekpunt van het re-integratietraject was de vraag ‘wat nu?’. De coachee had nooit ergens anders gewerkt dan in de zorg. In de gesprekken onderzochten we onder meer diens drijfveren, energiegevers, energievreters en patronen. Ook werd een wetenschappelijk onderbouwde gedragsanalyse afgenomen voor aanvullend inzicht in diens gedragsstijl. Heel kort samengevat: diens gedragsstijl is te typeren als introvert, sociaal, precies, analytisch, taak- en mensgericht, voorkeur voor routinematige taken.

Een baan waarin kwaliteitsbewaking een rol speelt, zou veel beter passen bij deze persoon dan diens oorspronkelijke functie. Het toeval wilde dat precies op dat moment een vacature uitstond bij diens werkgever voor dossiermanager. De coachee solliciteerde en werd aangenomen. Naast het passende gedragsprofiel was diens jarenlange zorgervaring erg waardevol voor deze functie. De koppeling tussen het 2e spoor traject en de interen vacature was snel gemaakt. Hierdoor kon deze persoon binnen twee weken aan de slag in de nieuwe functie. Een oplossing waar zowel medewerker als werkgever zeer content mee waren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over onze coachingsdienstverlening? Neem contact met ons op via 088 – 28 66 055 of vul het contactformulier in.