28 september 2022

Jongeren grootste groep werknemers met loopbaanspijt

‘Had ik maar op die vacature gereageerd, of toch maar een andere studie gekozen.’ Ongeveer één derde van alle Nederlanders en Belgen hebben spijt van keuzes die ze gemaakt hebben in hun loopbaan, zeggen loopbaanonderzoekers Jos Akkermans (VU Amsterdam) en Sofie Jacobs (Antwerp Management School). Ze constateren verrassend genoeg dat met name onder jongeren het gevoel van loopbaanspijt het grootst is.

Wat de studie vooral heeft aangetoond is dat het stimuleren van een inclusief en proactief loopbaanbeleid met kansen voor iedereen meer dan noodzakelijk is. Het is daarom volgens Akkermans en Jacobs niet meer dan logisch dat bedrijven, organisaties maar ook onderwijsinstellingen bij het loopbaanadvies voor werknemers en afgestudeerde jongeren niet alleen een realistischer beeld schetsen met wat er van hen op de werkvloer wordt verwacht, maar ook hoe zij zelf hun competenties en ambities vorm kunnen geven. Een duurzame loopbaan bestaat immers niet alleen uit prestaties maar moet ook ruimte bieden aan geluk en gezondheid.

Lees het volledige artikel op de site van vu.nl.

Bron: Nieuwsredactie: ‘Jongeren grootste groep werknemers met loopbaanspijt’, vu.nl, 23 september 2022.

Active Health Group kan u van dienst zijn met een loopbaanmodule. Deze module is effectief zowel preventief als bij werkhervatting. Wilt u meer informatie of vrijblijvend advies? Bel ons op 088 – 286 60 55 of vul het contactformulier in.

Vrijblijvend advies

Wilt u vrijblijvend advies of meer informatie?

Contactformulier