10 april 2020

Opinie: Het Covid-19 toont ook het nut van een gezonde levensstijl

Vooral ongezonde mensen belanden met Covid-19 op de IC. Preventie loont meer dan behandelen, schrijven cardioloog/farmacoloog Remko S. Kuipers en fiscalist/bedrijfskundige Martijn van Winkelhof in hun opiniestuk in de NRC van 1 april jongstleden.

Ze stellen dat een ongezonde leefstijl niet soms, maar élk jaar leidt tot miljarden aan onkosten, in de vorm van werkverzuim en de behandeling van (de complicaties van) leefstijlziektes, waaronder ook bepaalde vormen van kanker, maar dus ook tot sterk verhoogde risico’s en extreem hoge kosten bij een pandemie van een besmettelijke infectieziekte zoals influenza, sars, mers en Covid-19.

Zo beschouwd zou het volgens de auteurs de mensen die door leefstijl ongezond zijn, maar ook financieel-economisch Nederland, sieren als zij de komende jaren een gezondere leefstijl zouden hanteren, etaleren (dus geen kroketten verkopen in een ziekenhuis of Tweede Kamer), stimuleren, propageren en faciliteren.

Lees het volledige artikel op de website van nrc.nl

Bron: Remko S. Kuipers en Martijn van Winkelhof, “Covid-19 toont ook het nut van een gezonde levensstijl”, nrc.nl 01-04-2020

Vrijblijvend advies

Wilt u vrijblijvend advies of meer informatie?

Contactformulier