27 maart 2020

Uitzendkracht vlucht naar ziektewet vanwege coronavirus

Uitzendkrachten die door de coronacrisis geen werk meer hebben, zoeken hun toevlucht tot de ziektewet om te voorkomen dat ze in de WW terechtkomen. Daarover bestaat grote bezorgdheid in de uitzendbranche, want die draait voor de kosten op. Dat zegt Leo Bil, directeur sociale zaken bij Acture, een bedrijf dat actief is in de sociale zekerheid.

Uitzendkoepel ABU bevestigt dat ze momenteel wordt bestookt met vragen. ‘Leden willen weten wat ze moeten doen als een werknemer zich ziek meldt met een snotneus. Moeten ze dan toch loon doorbetalen?

Griepmeldingen 300% hoger
De bezorgdheid wordt onderstreept door de griepmonitor van Acture. Het aantal ziekmeldingen in Noord-Brabant is de afgelopen week met 300% gestegen, ruim twee keer zo hard als in de rest van Nederland. Maar ook elders schieten de cijfers omhoog, hoewel het griepseizoen rond deze tijd op zijn retour is.

Volgens Bil moet dat te maken hebben met het coronavirus. Maar omdat het aantal coronameldingen veel lager is dan de duizenden ziekmeldingen die Acture in de monitor verwerkt, kan dat die enorme stijging niet verklaren. Er waren zondag 1135 besmettingen met het coronavirus in Nederland.

Lees het volledige artikel op de website van fd.nl

Bron: Rik Winkel, “Uitzendkracht vlucht naar ziektewet vanwege coronavirus”, fd.nl 15-03-2020

Vrijblijvend advies

Wilt u vrijblijvend advies of meer informatie?

Contactformulier