8 november 2019

Voorbeeldgedrag is sleutel tot vitaliteit

Wie lekker in zijn vel zit en zich goed voelt, is productiever en zorgt voor een positieve sfeer. Maar hoe zorg je dat medewerkers lekker in hun vel zitten? Waarom HR bij zichzelf moet beginnen.

Als het gaat om vitaliteit op de werkvloer is het gedrag van een leidinggevende besmettelijker dan dat van een andere collega, zo blijkt uit onderzoek dat Kantar Public in opdracht van Zilveren Kruis uitvoerde. Maar de leidinggevende overschat vaak zijn eigen rol. “Maar liefst 55 procent van de leidinggevenden vindt dat zij het goede voorbeeld geven om werk-privé in balans te houden. Maar slechts 34 procent van de medewerkers ervaart dit ook daadwerkelijk zo”, melden de onderzoekers.

Vergeet je medewerkers
De leidinggevende heeft dus een voorbeeldrol, maar vervult die rol niet altijd met verve. Volgens trainer en vitaliteitscoach Rob van Drunen is het tijd voor een nieuw soort leider: een vitale leider. “Dat is iemand die zorgt voor meer energie, motivatie en veerkracht van zichzelf en de mensen in zijn team”, zegt hij op zijn site.

Lees het volledige artikel op de website van de PWnet.nl.

Bron: Redactie, “Voorbeeldgedrag is sleutel tot vitaliteit”, PWnet.nl, 01-11-2019

Vrijblijvend advies

Wilt u vrijblijvend advies of meer informatie?

Contactformulier